2013. május 7., kedd

Bajor krém

Egy régi recept, a képek legalább feleolyan régiek. :) Csak, hogy legyen valami recept: Bajor krém
Hozzávalók:
5 tojás
130 g cukor
1/2 l tej
1 vaníliarúd
8 lap zselatin
400 g tejszín

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat a cukorral habverővel fehéredésig keverjük. A tűzhelyen készítsünk elő egy vízfürdőt, ügyelve arra, hogy a tál ne érintkezzen a vízzel. A tejet forraljuk fel a vaníliarúddal, és a kikapart magokkal, aztán folyamatosan keverjük bele a tojásos-cukros keverékbe. A keveréket a vízfürdő felett lassan forrósítsuk fel, közben fakanállal állandóan kevergessük, így a tojás nem fog összeállni a tál peremén. Kevergetve addig forrósítsuk, míg a tojás meg nem köt. (A tojásba belemártott kanál rózsához hasonló mintát képez) A zselatinlapokat áztassuk hideg vízbe, majd nyomkodjuk ki, és keverjük a krémbe. A tálat állítsuk jégkockákra, vagy hideg vízbe, és keverjük addig, míg kihűl. A felvert tejszínnek először egy kis részét keverjük a krémbe, hogy fellazítsuk. Utána forgassuk bele a maradék tejszínt is, a habverőt, úgy forgatva, mintha egy keverőkanalat mozgatnánk. Töltsük tálakba, majd 3 óra hűtés után fogyasztható is.
Tettem rá egy kis málnát, ribizlit, szedret. A krém alatt zselatinnal főzött barack van.
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése